SlinCraze – fra reinsdyrsgryte til stjernene

img_0496

For drøyt tre år siden kom en kar til Indie Film. Debutantregissør Simen Braathen ville lage dokumentar om en samisk rapper som bodde i kjelleren hos mor sin – midt på Finnmarksvidda. I tillegg rappet SlinCraze – som han kaller seg – på nordsamisk. Et språk ingen i New York eller tilliggende herligheter forstår en døyt av. Et så umulig prosjekt kunne jeg som produsent ikke si nei til. Riktignok hadde Simen en pilot med opptak fra en konsert på et tak i New York. Det viste at rap kan bli forstått selv om det er umulig å forstå hva det rappes om. Vi tenkte positivt: Slik kan et utdøende språk revitaliseres – langt mer effektivt enn gjennom mislykkede, statlige forordninger – og bli universelt. Dette har også skjedd. Etter års opptak med reiser til samebygda Masi og mors kjøttgryter, til rappekamp i Kautokeino og nattklubb i Murmansk ble dokumentaren ferdigklippet av Zaklina Stojevska.

 

Read More…

YOU KNOW YOU’VE TAKEN AN IMPACT COURSE AT BRITDOC WHEN …

… you become a cloth diaper activist in your maternity leave.

This fall, on september 5th to be exact, I stopped going to work every day and started to nurse and breast feed a tiny human being instead. Being Norwegian I get the opportunity to do this for approximately 7-9 months, without worrying about income.

Read More…

Vipps så var det over!

Gjesteblogg av Karoline Ramberg

karoline1

Seks uker som praktikant hos Indie Film er ved veis ende, og for noen uker det har vært! Alt fra pølsefredag, til mailkorrespondanser, til arkivarbeid, til å være med på spennende møter. Med latter, humor, diskusjoner og digresjoner har gitt meg seks interessante uker. Nå går min ferd videre til Lillehammer for å lage bachelorfilm.

Read More…

I only started watching documentary films when I started making them

Sarah_hjemmeside

Ok, perhaps that statement requires a caveat: I only consciously started choosing to watch documentary films on a regular basis – on TV, online, and at the cinema – when I started making them.

Read More…

THE SWEDISH THEORY OF LOVE

– get to know Erik Gandini!

Hentet fra vårt nyhetsbrev 21.mars – meld deg på nyhetsbrevet her.

Foto: Lars Tunbjörk

Foto: Lars Tunbjörk

Read More…

PLAKSISPRASS i Indie Film

Gjesteblogg av praktikant Karoline Abrahamsen

Ironi: Å ha en katt som logo når det alltid er 6782 hunder på kontoret.

collage_1_hjemmeside_edit_2

Read More…

Hurray! Being EDN member of the month is a great honour

EDN – European Documentary Network – is a great network that gather and support Documentary Filmmakers in many ways. We’ve enjoyed their expertise in the workshop Twelve for the future a couple of times, at their pitch trainings at Docs in Thessaloniki, Below Zero and IDFA and through their many others tools at www.edn.dk. In November Carsten got the great honour of being EDN Member of the Month, and if you’re interested, here is the interview they did with him.

First published at EDN.dk 04.11.2015

Read More…

Lunsj i praksis

Gjesteblogg av praktikant Jørgen Egner Granerud

Jørgen i praksis

De siste to månedene har jeg hatt praksis hos Indie Film. Nå er praksisen snart over, og jeg har blitt spurt om jeg ville skrive et blogginnlegg om erfaringen.

– Er det noen retningslinjer for dette?
– Nei, men alt blir jo sensurert da.

Read More…

Granatmannen – min debut-dok – shit ass..

Endelig i produksjon!

Jeg går sommeren i møtet med visshet om at det neste året skal jeg endelig lage min aller første profesjonelle, lange dokumentarfilm. Det er egentlig så skummelt at jeg ikke har lyst til å skrive noe særlig om det. Eller snakke om det. Men så vil jeg jo egentlig det likevel, det er jo så sykt fett!

bak dødsfellene

Og spennende blir det!

Read More…

Norsk dokumentar: Lokal, regional eller global?

I påvente av filmmeldingen kommer det et forslag fra EU-kommisjonen om fri flyt av film og serier i Europa. Kommisjonen vil skape ett europeisk, digitalt marked i stedet for dagens situasjon der filmrettigheter selges til enkelt-territorier eller land. Konsekvensene for norske dokumentarprodusenter vil være at mindre distributører, som vi vanligvis forholder oss til, vil forsvinne. Tapet av noen som virkelig ønsker å selge filmen for deg kan neppe kompenseres med en svær katalog der din film blir en av tusenvis. På den andre siden vil distribusjonsmulighetene for nettopp din film bli så uendelig mye større, og kanskje dermed også økonomisk gunstigere. – Og kanskje et stort, potensielt VoD-marked endelig kan hjelpe sære, små filmer? Alle vet jo hvor trått det går – med enkelte unntak selvsagt – å selge norsk dokumentar utover Norden, noe som i seg selv er vanskelig nok. Som produsenter kommer vi jo i en herlig interessekonflikt mellom våre TV-kanaler som vil ha dokumentarer som relaterer seg til og reflekterer norsk virkelighet. – Ikke alltid like interessant på andre siden av Svinesund.

Bjørn Arne, Steffan og Carsten forsøker å selge Natta til Nord Amerikanere på Hot Docs Forum

Bjørn Arne, Steffan og Carsten forsøker å selge Natta til Nord-Amerikanere på Hot Docs Forum

Read More…

Page 1 of 41234

Kontakt


Office:
Kongens gate 2
N-0153 Oslo

Postal address:
Ostadalsveien 35
N-01753 Oslo

Tel: +47 908 65 203

org.nr.: 980 415 937 MVA


carsten (at) indiefilm.no


Pushwagner at iTunes