HURRA! ENDELIG EN NY HJEMMESIDE!!!

 
 
 

(post fra 13.03.12)

Carsten Aanonsen har spurt meg ganske pent om jeg kan skrive en blogg eller et slags innlegg i forbindelse med lanseringen av Indie Films nye hjemmeside. Det er klart jeg kan. Jeg er nemlig overlykkelig over at den gamle nitriste grå og begredelige siden nå går rake veien til glemmeboken.

Selv om vi driver med dokumentarfilm er det ikke dermed sagt at vi er kjedelige mennesker.

Her om dagen kikket jeg tilbake i kalenderen for å se hva vi egentlig gjorde i 2011. Det var ikke småtterier. Faktisk var forrige år det mest aktive i hele mitt liv. Både jobbmessig og privat.

Pushwagner ble distribuert på kino og 300 sekunder ble vist som en serie på VGTV.

Midt i arbeidet med alle prosjektene landet det også en liten tass i magen på min samboer. Emrik Holme-Benestad som han heter ble født 30 september 2011. Det var bare noen uker etter premieren på Pushwagner, og bare kort tid før 300 Sekunder. Godt jobba spør du meg, men for all del. Det var min samboer som gjorde mesteparten av jobben der. Magen hennes bare vokste og vokste helt frem til morgenen den 29 September 2011 da hun kom ut fra badet og sa rimelig høyt DER GIKK VANNET.

Deretter var det halvannet døgn med rier og gud vet hva. For et opplegg…

Med andre ord har familielivet startet for min del. Intellektuelle vinkvelder og spontane byturer midt i uken har blitt til timer, dager, uker og måneder med melk, bleier og ikke minst merkelige prompe og rapelyder som knerten setter stor pris på.

Savner jeg vinen? Egentlig ikke… Det er ganske gøy å lage barnlige smatte, rape og prompelyder. Når det er sagt gleder jeg meg til sneipen lærer seg å snakke, gå og ikke minst ser jeg frem til han klarer å spise maten sin selv.

Det nye året er godt i gang. Emrik er over fem måneder og Indie Film flyter fremdeles.

Vi har allerede mottatt utvikling til to nye prosjekter. Det ene skal regisseres av Steffan Strandberg. Trolig blir det hans andre kinodokumentar. Den første var 7. Himmel (2003). Innholdet i den nye er sterkt. Arkivmaterialet er unikt, nært og svært personlig.

Filmen har arbeidstittel, Natta pappa henta oss. Du kan lese mer om den under “utvikling” på denne siden.

Det andre prosjektet er en forlenget versjon av mitt og Augusts bidrag til 300 sekunder, Idas dagbok. Materialet er så omfattende og komplekst at vi ikke føler den korte versjonen forteller historien med den dybden og formen den trenger. Ida Storm har filmet seg selv i over fem år og hun har ikke stoppet enda.

Både August og jeg ser frem til å sette i gang utviklingen av prosjektet i begynnelsen av april.

I tillegg til dette må det selvsagt nevnes at heller ikke August brukte nødvendig beskyttelse en natt for rundt ni måneder siden. Nå har han også sagt adjø til friheten og skaffet seg en liten jente som trolig vil gjøre hårene hans grå når hun kommer i tenårene. Noe Carsten kan bekrefte siden han har en datter i akkurat den alderen. Hun er 17 år, Heter Claudia og gir han hodebry. Ganske mye også.

Sist men ikke minst. Karianne har fått seg ny kjæreste!!! Han er nesten to meter høy! Karianne må stå på en stol når hun skal ta bilder av han. Hvis hun ikke gjør det blir bildene ekstremt undervinklet. Er det egentlig et problem?

Hadet…

Vennlig hilsen

Even G. Benestad

 

 
 
Sarah Winge-Sørensen