Vipps så var det over!

 
 
Karoline1.png
 

Gjesteblogg av Karoline Ramberg (post fra 07.10.16)

Seks uker som praktikant hos Indie Film er ved veis ende, og for noen uker det har vært! Alt fra pølsefredag, til mailkorrespondanser, til arkivarbeid, til å være med på spennende møter. Med latter, humor, diskusjoner og digresjoner har gitt meg seks interessante uker. Nå går min ferd videre til Lillehammer for å lage bachelorfilm.

Jeg må ærlig si at jeg gruet meg litt og fryktet det verste før jeg startet i praksis. Å jobbe i et produksjonsselskap er seriøse greier for en student. Spesielt når dette selskapet har appellert til mitt dokumentar-hjerte en god stund. Om jeg en dag kan lage halvparten så gode filmer som de har produsert, så har jeg nådd mitt mål.

Siden de bare er 5 fast ansette tenkte jeg at det kunne være ekstra skummelt, for da blir man lettere lagt merke til. Det viste seg å være en fordel, fordi man faktisk får muligheten til å bli kjent med alle sammen. Allerede på intervjuet fant jeg ut at de ikke var så skumle. Vi spiste lunsj i over en time og jeg fant fort ut at de var en hyggelig gjeng. Det føltes nesten som om jeg var på lunsj med en familie.

Folkene i Indie Film inspirerer meg, de er arbeidsomme og kreative. Jeg håper Indie Film er representativt for resten av bransjen. Da er det ikke så skummelt og snart skulle ut i arbeidslivet. De står på og jobber hardt. Siste innspurt er et kappløp mot frister som må nås og søknader som må sendes. Jeg sitter igjen med at det er svært viktig med tirsdagsmøtene for å strukturere litt av kaoset som er i denne bransjen.

Det er også viktig med et sosialt og åpent arbeidsmiljø – hos Indie Film er lunsj en viktig del av det. De jobber også litt tverrfaglig siden nesten alle har en annen bakgrunn enn bare filmutdanning. Man finner både en arkeolog, en arkitekt, en elektriker og en kunsthistoriker her. Dette gjør de smarte på flere områder enn bare film. De ser mennesket og forstår den virkelige historien med de virkelige menneskene. Dette gjør dem til et bedre selskap. De har beina godt plantet på jorden og forstår viktigheten av å ha et organisert kaos.

Siden det ikke var noen produksjoner som var under opptak når jeg var der fikk jeg vært med på mye annet. Vi lærer ikke så mye om hva som skjer etter vi er ferdig med filmene våres på skolen. Det var derfor interessant å få et innblikk i hvordan prosessen er mot en lansering, i etterarbeid og hvordan man skal jobbe for å få filmen til leve lengst mulig. Dette er verdifulle ting jeg skal ta med meg videre.

Noen tips jeg skal ta med meg videre etter å ha vært i praksis hos Indie Film:

– Aldri gi opp
– Send masse mail
– Får du ikke svar, send en ny mail
– Ring og vær pågående på en høflig måte
– Handle inn masse tunfisk og avokado til lunsj
– Vær glad i hunder
– Rist brød i vinduskarmen
– Tirsdagsmøter
– Bruk galgenhumor når det ikke går på skinner
– Påpek når noen har jobbet for mye
– Ærlighet og tydelighet
– Å feire bursdager er viktig!

Karoline4_resize.jpg
Karoline5_resize.jpg
 
 
Sarah Winge-Sørensen