Indie Film og Britdoc

 
 
London!

London!

 

(post fra 13.03.13)

Det siste halve året har vi for alvor oppdaget, forelsket oss i og heldigvis fått et nydelig forhold med Britdoc.

Alt startet på Nordisk Forum i Oulo der Maxyne Franklin så piloten og pitchen til Idas dagbok og insisterte på at vi måtte søke Puma Creative Catalyst Award. Det gjorde vi, og vi er utrolig takknemlige for å være en av åtte vinnere av £5000! Disse pengene skal vi bruke til en rough cut av Idas dagbok så vi lettere kan overbevise tv-kanalene om at denne filmen kommer til å bli fantastisk.

Vi blir klokere, mye klokere

Vi blir klokere, mye klokere

Det ene førte til det andre og gjennom Puma Creative Catalyst Award oppdaget vi for alvor Britdoc sine mange engasjementer og programmer, bl.a. GoodPitch. GoodPitch setter filmer som kan og vil gjøre gode ting for samfunnet i kontakt med organisasjoner, bedrifter og mennesker som allerede til daglig jobber med nettopp dette. Ideen er at glimrende filmer kan hjelpe med å flytte fjell og gode nettverk kan gi filmene lengre liv og større betydning. I konkurranse med 120 andre filmer ble Idas dagbok en av seks utvalgte filmer til å delta på GoodPitch Europe 2013. Vi er ufattelige stolte, glade, begeistret og fulle av ambisjoner for hva vi kan få til med denne filmen.

The Hub Islington – stilig sted.

The Hub Islington – stilig sted.

GoodPitch består av to workshops og en pitch, og første workshop gjennomførte vi allerede sist helg i London. På et loft i bydelen Islington møtte vi de andre filmskaperne og teamet i Britdoc til en veldig inspirerende utveksling av filmer og muligheter. Store ting. Vi reiste sammen med vår eminente co-produsent Kristian Mosvold i Substans Film. Kristian er en veldig proaktiv aktør innenfor den voksende cross-mediaverden og bidrar til Idas dagbok med løsninger, ideer og muligheter. Samarbeidet med han er en viktig årsak til at vi kom med til GoodPitch.

Carsten og Kristian i dype produsentaktige diskusjoner

Carsten og Kristian i dype produsentaktige diskusjoner

Fram mot 7. juni skal vi nå sammen med Britdoc jobbe rævva av oss for å utforme kampanje, definere de ultimate nettverkene og drømmepartnerne og til slutt forhåpentligvis levere en pitch til historiebøkene. Idas dagbok utvikler seg til å bli en film og et prosjekt langt utover det vi har gjort før, og det er uhyre spennende!

Karianne

 
 
Sarah Winge-Sørensen